Norran

Norran är en lokaltidning för Skellefteå, norra Västerbotten samt Arjeplog och Arvidsjaur, som jobbar med nyheter, reportage och granskningar för att förmedla, förklara och fördjupa. Vår politiska inriktning är frisinnat liberal. Norran grundades 1910 och var länge en fristående tidning ägd av en lokal stiftelse. Sedan december 2019 är vi en del av bolaget Norr Media AB, och ingår i NTM-koncernen.

Hej Malin Christoffersson

Berätta om Norran

“Norran är en tidning som har funnits sedan 1910 och bevakar norra Västerbotten. I bevakningsområdet ingår Skellefteå, Malå, Norsjö, Arvidsjaur och Arjeplog och vi utkommer som tidning sex dagar i veckan och på webben dygnet runt årets alla dagar. Centralredaktionen ligger i Skellefteå men vi har även en redaktion i Norsjö som bevakar Norsjö och Malå.”

 Vad är det roligaste med ditt jobb?

”Det roligaste är att vi får förmedla viktig information till medborgarna och att ingen dag är den andra lik. Norran är den självklara platsen dit invånarna söker sig när något stort inträffat och det är inspirerande att ha ett jobb där man verkligen gör skillnad.”

 Varför tycker du det är så viktigt att bevaka och förmedla vad som är viktigt i länet till våra läsare?

”Om inte vi rapporterade om det som händer så skulle invånarna ha svårt att få kännedom om viktiga saker som påverkar dem i deras vardag. Det är också genom Norrans granskningar och fördjupningar som obekväma uppgifter kommer upp till ytan, sådant som annars hade kunnat sopas under mattan.”

Malin Christoffersson, nyhetschef.