Norrländska Socialdemokraten

Norrländska Socialdemokraten, NSD, grundades 1919 och är i dag Norrbottens största dagstidning. Förutom centralredaktionen i Luleå finns redaktioner i Boden, Kalix, Kiruna, Gällivare och Haparanda.
Vi skriver för norrbottningarna som vill veta mer om vad som händer i hela länet. www.nsd.se

Hej Peter Lindvall

Berätta om NSD!
NSD är Norrbottens största tidning både i print och i webb. Det är hela länets tidning och vi bevakar hela Norrbotten med våra åtta lokalredaktörer i Boden, Kiruna, Gällivare, Kalix och Haparanda. På Luleåredaktionen har NSD sju anställda.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det finns flera delar. Att bevaka ett så stort län som Norrbotten är fantastiskt roligt och omväxlande. Mötet och kontakten med alla våra läsare ger massor av energi och gör att NSD blir bättre för varje dag. Som nyhetsredaktör är det en ynnest att arbetsleda alla duktiga reportrar och redaktörer över hela länet.

Varför tycker du det är viktigt att bevaka, och förmedla vad som är viktigt i länet till våra läsare?
Vi vill ge läsarna alla viktiga nyheter och de läsvärda reportagen. Vi ska främja demokratin, granska makten och stå på den lilla människans sida. NSD vill också överraska, underhålla och ge läsarna det de inte hade en aning om att de ville läsa. Vi ska vara, och är, hela Norrbottens tidning och viktigaste nyhetsförmedlare.

Peter Lindvall, nyhetsredaktör och ansvarig utgivare NSD Print.