Vi söker en nyhetschef

 

Om tjänsten – nyhetschef Luleå
Gillar du att vara i händelsernas centrum och jobba med pålitliga nyheter som gör skillnad? Nu söker vi på Norrbottens Media en nyhetschef till vår desk på centralredaktionen i Luleå.

Du kommer att vara en av tre nyhetschefer på desken och leder reportrar som i första hand jobbar mot våra sajter nsd.se och kuriren.nu. Utöver det gör vi två papperstidningar och en affärslivssajt.

Arbetet som nyhetschef innebär att du leder det dagliga arbetet på redaktionen och fungerar som projektledare för redaktionella projekt. Du driver utvecklingsfrågor och har personal- och budgetansvar.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du:

  • Brinner för lokal journalistik och har ett djupt samhällsintresse.
  • Har erfarenhet av att arbetsleda på en redaktion.
  • Vill leda i förändring och har ett coachande ledarskap.
  • Förstår vilket innehåll som berör och har stenkoll på sociala medier.
  • Gillar att planera men också att vara kreativ.


Om oss
Vi är Norrbottens största nyhetsredaktion och vi brinner för nyheter och för våra läsare. Vi jobbar resultatinriktat och strävar efter att vara först med de senaste och bäst på nyhetsuppföljningar. Vi har ett granskande förhållningssätt och bedriver ständigt granskningar och nyhetsfördjupningar men är också måna om att hitta positiva nyheter eller de där mer underhållande vinklarna.

Vi befinner oss i en utvecklingsfas och värdesätter innovation och nya idéer. Norrbottens Media når varje vecka ca 200 000 norrbottningar via våra tidningar och sajter NSD, Norrbottens-Kuriren, Norrbottens Affärer och Extra. Vi är en del av NTM-koncernen som är stiftelseägd och vår värdegrund är:

Vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi är förlåtande, toleranta och inkluderande. Dessutom har vi kul tillsammans!

En viktig del av vår affärsidé är att göra Norrbotten bättre. Det gör vi genom vår journalistik och redaktionens arbete men också genom att hjälpa andra som gör gott i samhället och genom att vår företagsmarknadsavdelning ser till att deras kunder gör goda affärer.

Vi erbjuder
En arbetsplats med stabila kollektivavtal och anställningsformer, friskvårdsbidrag m.m. Vi satsar långsiktigt på att utveckla och utbilda vår personal och har över tid stora möjligheter till fortsatt karriärutveckling inom koncernen och dess dotterbolag. Norrbottens Media anställer och omger oss endast med de absolut bästa inom våra områden, med andra ord arbetar du tillsammans med ett gäng fantastiska människor som tillsammans ständigt utvecklar och förfinar vår verksamhet och interna kultur.

Placeringsort
Luleå.

Ansökning
Sista ansökningsdag: 20 augusti 2018.
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: jobb@norrbottensmedia.se
Märk ansökan med: ”nyhetschef”.

Frågor
Redaktionschef: Lenitha Andersson-Junkka, 0920-26 30 11.
Facklig företrädare: Tommy Lundqvist, SJF, 0920-26 30 31.

Norrbottens Medias produkter läses varje vecka av 90 procent av befolkningen i Luleå/Boden. Veckoräckvidden i hela Norrbotten är 84 procent. (16–80 år, enligt Sifo/Orvesto).