Piteå-Tidningen

 

Piteå-Tidningen är det ledande nyhetsorganet i Pite älvdal. Vi förser läsare i Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog med lokala nyheter som är sanna och relevanta. 

Hej Anders Thelin

 

Berätta om PT!
Piteå-Tidningen är det ledande nyhetsorganet i Pite älvdal. Vi förser läsare i Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog med lokala nyheter som är sanna och relevanta. PT är en trogen vän för många i vårt spridningsområdet.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att leda nyhetsjakten är spännande och inspirerande. Mötet och kontakten med människor är otroligt utmanande och intressant. Som nyhetschef har jag förmånen att prata med många tipsare och samtidigt arbetsleda ett gäng duktiga reportrar på centralredaktionen i Piteå och på vår inlandsredaktion.

 Varför tycker du det är så viktigt att bevaka och förmedla vad som är viktigt i länet till våra läsare?

PT vill göra skillnad och avslöja orättvisor, granska makthavare och delta í samhällsdebatten. Att vara den lilla människans vän är viktigt för oss. Läsarna är våra uppdragsgivare och den lokala nyhetsjakten lägger vi stort fokus på. Men eftersom vi vill ha ett varierat utbud i våra kanaler så är djuplodande undersökningar och reportage också viktiga.

Anders Thelin, nyhetschef.