Vi söker journalister

Vill du jaga nyheter i sommar? Vi söker reportrar och redaktörer till de olika redaktionerna i Norr Media.

I Norr Media ingår titlarna Norrbottens-Kuriren, NSD, Norran och Piteå-Tidningen. På redaktionerna jobbar vi med lokala nyheter i såväl digitala kanaler som papperstidningar.

Så jobbar vi
Vi söker i första hand reportrar till våra redaktioner som fokuserar på lokala nyheter i olika bevakningsområden. Som reporter skriver och fotograferar du för sajter och tidningar, samt jobbar med sociala medier och rörlig bild. Varje redaktion leds av en eller flera nyhetschefer. Vi söker också personer till olika redaktörstjänster, inom kultur, familjematerial, live-sport och opinion. Som redaktör ansvarar du för hela bevakningen, gör urval av andras material och producerar eget, beroende på vilket område du arbetar med.

Det kan vi erbjuda

På redaktionerna inom Norr Media finns erfarna kollegor och ett starkt nyhetsdriv. Vi når många med vår journalistik. Hos oss är det lokala nyhetsarbetet i fokus och även om det är mycket som ska göras varje dag försöker vi alltid ha utrymme för nya idéer och metoder. Under sommaren får våra vikarier ta ett stort ansvar och arbeta med nyheter inom många olika områden – vilket ger en god miljö att växa i. Förhoppningsvis har du dessutom roligt på vägen!

Krav
# Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet
# B-körkort

Placeringsorter
Centralredaktionerna i Luleå, Piteå och Skellefteå samt lokalredaktioner i Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn, Kiruna, Gällivare, Kalix.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande, så ansök så snart du kan. Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 1 april 2020.

Skicka din ansökan med cv, referenser och personligt brev till: jobb@norrbottensmedia.se
Märk ansökan med: “Sommarvikariat journalist”

I din ansökan ska det tydligt framgå om du har B-körkort och om du har journalistutbildning. Ange referenser och skicka gärna med något arbetsprov. Var noga med att skriva vilka orter du är intresserad av samt vilka roller du har erfarenhet av eller är intresserad av att arbeta med.

Har du frågor? Kontakta någon av oss:

Norrbottens-Kuriren och NSD 0920-263000
Pia Hanzi, administrativ chef
Tommy Lundqvist, facklig representant

Piteå-Tidningen 0911-645 00
Elin Backlund, nyhetschef
Anders Thelin, nyhetschef
Gunnel Ekman, facklig representant

Norran 0910-57700
Malin Christoffersson, nyhetschef
Gerth Hedberg, nyhetschef
Karin Israelsson, facklig representant